Kære med-Terroirist.

I denne uges nyhedsbrev kan du læse om:

  • Nyheder - nyt hus & nye vine

  • Ny serie: anbefalinger fra Mikael Vester Nielsen

  • René Langdahl & Le Boncie

  • Sommerkassen, der redder din sommer

  • Åbningstider

 

Husk at nyhedsbrevet nydes bedst i selskab med et stort køligt glas vin.

Skål & god fornøjelse!

 

For en sjælden gangs skyld tager vi det vigtigste først:

Vi holder åbent hele sommeren!!

(de præcise åbningstider finder du i bunden af nyhedsbrevet).

 

Nyhederne - nyt hus

Slovenien rykker, endnu engang, og det er lykkedes os at starte et samarbejde med producenten Matic Wines i Stajerska-regionen i den nordøstlige del af landet nær grænsen til Ungarn og Østrig. Dette område er en del af samme terroir som det østrigske Stajermark, og vi finder i sagens natur mange af de samme sorter, som der (fx den tyske riesling, Renski Rizling og Welshriesling, Lazski Rizling), ligesom Ungarns nærhed er årsagen tilat vi finder en del Furmint, som her kendes som Sipon. 

Matic Wines er drevet og ejet af Matija Žerjav, der dyrker vin nøjagtig som sin farfar, der ejede et par marker tilbage i tidernes morgen. Matija, også kaldet for Matic, arbejder efter økologiske og biodynamiske principper, ikke fordi han vil følge eventuelle tiders trend, men fordi han mener, at han får det bedste frem i sine vine.

Vi har fået tre vine hjem fra Matic Wines, som du allerede kan finde i butikken, baren, og i vores webshop.

Mea Petnat - 100% Sipon - 135,-/tgo
Renski 2018 - 100% Renski Riesling - 150,-/tgo
Amphora 2018 - 100% Renski Riesling m. 214 dages maceration - 169,-/tgo

 

Nyhederne - nye vine

Fra Vipava-dalen i den slovenske Primorska-region har vi fået den sjældne Zelen 2019 hjem fra Burja Estate. Zelen, der betyder grøn, er en gammel, indfødt slovensk sort, som menes at stamme fra netop denne dal. Primoz Lavrencic's (ejer og vinmager af Burja Estate)’s 2019-udgave er frisk, ung og sprød, også selvom den har macereret i 7 dage og har ligget 7 måneder på cementfade; alligevel fremstår den mere som en hvidvin end en orangevin. Det eneste problem med den er, at den bliver hurtigt udsolgt…

Primoz har også brygget på en mellemting mellem rosé og orange vin kaldet for Rozá i årgang 2019. Nok er den flot roséfarvet, men da den er lavet på Pinot Gris kan man næppe kalde den for en ægte rosé. Nuvel, heldigvis er der en mening med galskaben: Pinot Gris har så meget pigment i både skal og kød, at den har “ego” nok til at kunne opføre sig som begge dele. Vinen har 5 dages maceration og derefter lagring, alt sammen på cementfade.

Ovenstående vine kan allerede findes i vores webshop, samt bar og butik. Her kan du også finde Gulfis Cerasuolo di Vittoria 2018 på Nero d’Avola og Frappato (50/50), som endelig igen har fundet vej til os. En mere ypperlig sommerlig saftighedsvin skal man lede længe efter! Gulfi har også sørget for den flotte og velstrukturerede Carijcanti 2017 på 100% Carricanti fra deres marker i Ragusa-området på det sydøstlige Sicilien.

Yderligere fra de sydlige himmelstrøg, fra den nordlige del af “hælen” Apulien, har vi fået en stribe vine hjem fra Valentina Passalacqua, bl.a. hendes fire 1 liters saftbaskere - Famiglia (tidligere Sovracchiaro)på ren Bombino, Mare E Foresta på ren Pinot Grigio, Mezzorosa på ren Montepulciano og Sottoterra på ren Nero di Troia. Alle lette, friske, unge (2019) og med én til én på juiciness-faktoren. Ligeledes på Nero di Troia har vi fået hendes nye pet nat (pétillant naturel) ved navn PetGarg 2019 (pet nat fra Gargano), som er en frizzante (let mousserende) og med en fin struktur og kompleksitet. Og nu hvor vi er ved boblerne - TerraQuilia i Emilia-Romagna har forsynet os med mere af deres herlige hvide bobler, Terrebianche. Den er også en frizzante og lavet som ancestrale/petnat på Pignoletto og Trebbiano (75/25) med flot mineralitet og god syre. Inden længe lander også deres nye årgang af deres friske Lambrusco Falcorubens fra 2018. Glæd jer!

 

Mikael Vester Nielsen - Sommerselektion

Igennem 20 år har Terroiristens vinimport Wine Wise leveret vin til et hav af restauranter, og derfor har en lang række af byens restaurantchefer og sommelier arbejdet med vores vine og fundet de helt rigtige kombinationer mellem vin og mad henover årene. En kunnen der kan få et måltid til at gå op i en højere enhed, en kunnen der næsten kan betegnes som en kunst.

Vi præsenterer i det følgnede en ny serie af anbefalinger skabt af nogle af vores gode kollegaer af restaurantchefer og sommelier rundt omkring i landet, der sætter et udvalg af vores vine sammen med sæsonens mad. Vine som de har et meget nært forhold til.

Første person i rækken er Mikael Vester Nielsen, tidligere restaurantchef på Restaurant Polly, der anbefaler tre vine til sommerens køkken. Længere nede finder du sørme også et godt tilbud på dem. God fornøjelse!



Tenuta Tamburnin - Malvasia Castelnuovo Don Bosco 2018
Hvad skal der i glasset til dine desserter der i øjeblikket bugner af modne røde sommerbær?
Et skarpt bud fra Mikael, tidligere restaurantchef på Restaurant Pony, ville være en elegant dessertvin på Malvasia Nera Lunga fra Tenuta Tamburnin. Det er rendyrket sommer i glasset. Livlige, friske og sødmefulde jordbær og hindbær, der blander sig med en let perlende syre. Elegant og præcist. 
Desserten kunne bestå af friske jordbær, frisk og syrlig rabarbersorbet, sprød mandelkage og gylden skovsyre.

De Martino - Viejas Tinajas 2014
Selvom vejret ikke skriger sommer, behøves vinen i glasset ikke undvære det. Og hvis du så samtidig kan få rykket ved din forståelse for hvad Chiliensk vin kan være, endnu desto bedre. Det var i hvert fald Mikaels oplevelse, da 2014 Viejas Tinajas, De Martino blev introduceret for ham. Jordet, kompleks, lettere tannisk med en fantastisk saftig afslutning der bringer det hele i balance. En vin der både kommer til sin ret for sig selv, eller til lette friske sommer retter - eventuelt noget lyst kød eller grønt fra grillen. 

Jörg Bretz - Roter Berg 2011
Synes du naturvin af og til kan blive en anelse for tyndt og surt? Savner du nogle gange en naturvin med stor kompleksitet og lagringspotentiale? En vin som er produceret efter alle naturvins-principperne, men samtidig har muskler at spille med? 
Så er Jörg Bretz’s Roter Berg 2011 dit nye bedste bekendtskab. Det er en vin der kræver sin opmærksomhed og tid. Åben og nyd flasken en god fredag aften og hvor der er tid til at lade flasken være åben i lang tid og langsomt lade den åbne sig. På Pony blev vinen benyttet til efteråret og vinterens lidt tungere retter, men den ville sagtens kunne sniges ind iblandt noget grillet lammekød og en god nedkogt sauce.

Ét sæt med en flaske af hver vin:
Tenuta Tamburnin - Malvasia Castelnuovo Don Bosco 2018 á 145,-
De Martino - Viejas Tinajas 2014 á 179,-
Jörg Bretz - Roter Berg 2011 á 180,-

Normalt: 504,-

NU: 445,- (spar ca. 12%)

Køb Mikaels sommerselektion her!

René Langdahl & Le Boncie - Le Trame 2016

Den danske Toscana ekspert over dem alle, René Langdahl, ved det!
Giovanna Morganti’s Le Boncie - Le Trame 2016 er decideret stor vin, så stor, at Langdahl mener, at det er det største, hun har lavet til dato. Så vi har valgt at kippe lidt ekstra med vinflaget, takke for de flotte ord samt point i anmeldelsen, og har derfor lavet et godt tilbud til dig, der gerne vil købe lidt til kælderen (vinen fortjener nemlig at ligge mindst 5 år endnu i kælderen for at udvikle sig fuldt ud):

“[…] noget af det største hun har lavet endnu! Ristet cashew, dyb og krydret, peberrodsnoter på toppen af hyperintens jordet kirsebær og bagt rødbede. Saftig, heftig, fyrig, raspende tannin omslutter en kerne af ribs og hindbær og den har mørk chokolade i eftersmagen”. 96 p.

Hele artiklen kan læses her

1 fl. 325,-
3 fl. 875,- (spar min. 10%)
6 fl. 1.650,- (spar min. 15%)

Vinen er på tilbud fra i dag t.o.m. søndag d. 19. juli.

Køb Le Boncie - Le Trame 2016 her!

 

Sommerkassen

Terroiristens udsendte har været ude i det danske sommervejr, og fundet det ganske enkelt for lidt sommerligt. Heldigvis ligger vi inde vinene, der kan bringe dig i den rette sommerstemning, sommervejr eller ej, og har derfor skruet en kasse med 6 fl. sammen, hvor både lidt bobler, hvid, orange, rosé og rød er repræsenteret.

TerraQuilia - Terrebianche 2018 á 135,-
Seckinger - Königsbach Riesling 2018 á 179,-
Valentina Passalacqua - Cosicomé 2018 á 189,-
Valdibella - Dhyana Rosé 2018 á 109,-
Monte Dall’Ora - Saseti 2019 á 155,-
De Fermo - Concrete 2016 á 169,-

Normalt: 936,-

NU: 825,-

KØB DIN SOMMERKASSE HER!

 

Åbningstider i juli måned

Uge 29 - Tirs 12-18 / Ons-Tors 12-23 / Fre 12-00 / Lør 11-00

Uge 30 - Ons-Tors 12-23 / Fre 12-00 / Lør 11-00

Uge 31 - Ons-Tors 12-23 / Fre 12-00 / Lør 11-00

Uge 32 og frem - Tirs 12-18 / Ons-Tors 12-23 / Fre 12-00 / Lør 11-00

Med venlig hilsen
Terroiristen

Terroiristen  •  Jægersborggade 52  •  Kbh.N.  •  Tlf.: 36906040  •  info@terroiristen.dk