Peter Wetzer

"Jeg vil lave specielle vine, der har personlighed og identitet, delikate vine med karakter påvirket af deres oprindelse og arv, lavet med traditionelle druesorter, som giver en klar følelse af deres terroir." — Peter Wetzer

Historie:
Peter Wetzer voksede op i en vinfremstillingsfamilie med ham som 5.generation. Men imens han studerede vinens verden, indså han, at han i høj grad foretrak de vine, der var lavet mere naturligt. I 2007 købte han fem forskellige vinmarker omkring byen Sopron i den nordvestlige del af Ungarn og pågynde sin egen rejse.
Peter taler ofte om at folk i Sopron oprindeligt arbejdede på vinmarkerne, som de gør i Bourgogne. Små parceller der blev dyrket over generationer og generationer. Folk plejede at vide, hvordan man reagerede på årgange, hvordan man bedst dyrkede hver parcel, hvornår man skulle plukke og så videre. Ifølge Peter, "Det er gået tabt her, og nu skal vi have det tilbage… Jeg prøver at fortsætte fortiden."

Terroir:
 Sopron var tidligere hovedstaden i Burgenland, så det er ikke overraskende, at sorten Kékfrankos (Blaufränkisch) er så almindeligt at finde her. Peter arbejder med Kékfrankos på fem forskellige vingårdspladser omfattende 2,5 hektar og har derudover 1 hektar furmint-vinstokke, han selv plantede nær Ság-vulkanen, og endnu en hektar vinstokke fra et par forskellige sorter som Pinot Noir.
Inden købet af sine vinmarker, var det en lang jagt på sund jord, der ikke havde været en del af det industrielle landbrug, der var almindeligt under kommunismen. Han fandt steder, der var levende med flora og fauna, sunde dækafgrøder og med gode sol eksponeringer. Hans Kékfrankos kommer fra vinmarkerne Kohlenberg og Harmler. Jorden er en blanding af ler, rødt grus, kalksten og løss. Vinstokkens alder varierede fra 25-60 år.

Mark & Kælderarbejde:
Han arbejder for at have en meget sund jord, med naturlig biodiversitet og minimal sprøjtning med kobbersulfat og en brændenældetinktur, han laver. Han tror på minimal indgriben i vinstokkene, aldrig bearbejdning af jorden eller trimning af blade. Alle druer er håndhøstet, og vinmarkerne er alle gæret separat.





WEB!

Produkter fra Peter Wetzer

  • Peter Weiss '21
  • Furmint "S" '21
  • Ság '21
  • Spern Steiner '20
  • Kékfrankos '21
  • Pinot Noir '21