Podere della Bruciata

Historie:
Podere della Bruciata er et lille vineri klemt ind imellem bakker og egetræsskove udenfor byen Chiesi i den Toscanske provins Siena.
Bruciata er et ”ungt” vineri bestående af Catia, Ermanno, Andrea og Agnese, som for ca. 25 år siden besluttede sig for at skabe et artisansk vineri som kunne give folk et sandt billede på Toscansk vinkultur. Billedet er baseret på skabelsen af et naturligt og bæredygtig vineri, baseret på produktion af fremragende vine i fuld respekt for miljøet, naturressourcerne samt forbrugeren, uden brug af pesticider, insekticider, herbicider og syntetiske kemiske forbindelser i vinificeringsprocessen eller invasive ønologiske metoder. Derfor er der også sat en fast beslutning om at holde en lille årlig gennemsnitlig produktion på omkring 25.000 flasker.

Terroir:
” Naturen er vores bedste læremester, især når det kommer til at lære at respektere vores Terroir” – Bruciata.

Bruciatas marker ligger i 250-550 m højde, i en jordbund af ler og kalksten. Med forekomster af fossile aflejringer.
Fokusset ligger på lokale sorter, med Sangiovese som hoveddrue, flankeret af små parceller af andre indfødte sorter som Colorino, Canaiolo og Pugnitello.

Markarbejde:

Bruciata dyrker deres marker uden kemiske sprøjtemidler, herbicider osv, og har været certificeret økologiske siden 2001.
Alle druer er nøje udvalgt, håndplukket og fragtet i små trækasser for at bibeholde den høje druekvalitet. Der høstes ca. 50 HL pr. hektar.

Kælderarbejde:
Filosofien er at unikke og komplekse smagsnuancer i vin ikke kan kopieres eller fremstilles kemisk. Og at en ekstraordinær vin derfor skal behandles så naturligt som muligt, for at maksimere udtrykket af terroiret og traditionen.
Derfor foregår gæringen med den naturlige gær i cementkar uden temperaturkontrol. Nogle vine lagres også i gamle cementkar, hvoraf andre lagres på gamle store egetræstønder.
Vinene filtres ikke og svovles kun lavt med flaskning.


Website

Produkter fra Podere della Bruciata

  • Bruggina '22
  • Barcaiolo 2021
  • Usta '22