Pietramore

Historie:
Pietramore er et relativt nyt projekt, startet i 2011 af Maria Pia Leone sammen med hendes partner Massimiliano. Først lejede hun sine vinmarker, men købte i 2014 den 70 hektar store ejendom og blev certificeret både økologisk og biodynamisk samme år. En stor del af ejendommens hektar er udlagt til andet landbrug end vin. Heraf hovedsageligt olivenolie produktion. En produktion der faldt naturligt med Massimilianos viden og erfaring med at dyrke økologisk landbrug i området.  Filosofien er at demonstrerer Abruzzos potentiale for kvalitetsvin med et højt niveau af udtryksevne.
Navnet afspejler Marias kærlighed og respekt for jorden Pietra = sten. Amore = kærlighed.

Terroir:
Pietramore er beliggende i 300-400 meters højde i Teramo & Chieti-regionerne mellem Maiella-bjergene og Adriaterhavet.
Et meget særpræget område der både præges af både kolde og varme luftstrømme.
Resultatet er et unikt mikroklima men en meget forskelligartet jord, dog med en klar dominans af kalksten. Det nærliggende hav bidrager også til vinenes karakteristiske kølige friskhed med dens kølige brise.

Mark- kælderarbejde:
Pietramore dyrker ca. 2.000 - 3.000 vinstokke pr. hekar hvoraf de fleste af dem er omkring 40 år gamle. Alle marker dyrkes biodynamisk og høste alle manuelt.
Der arbejdes med klassiske druetyper fra regionen - for eksempel Peccorino, Passerina og Trebbiano for hvidvinene; og Montepulciano for de røde.
Vinene lageres næsten udelukkende på stål (med undtagelse af deres røde Riserva), altid sur-lie og med en minimal svovlning ved flaskning.  
Målet er at gøre hver flaske til et unikt produkt, der er i harmoni med den respektive jordbund, klima og årgang.

 

Web: https://www.anticatenutapietramore.com/en/

Produkter fra Pietramore

  • Trebbiano d'Abruzzo '19
  • Passerina '21
  • Petnat
  • Cerasuolo '23