Tenuta La Fiaminga
Tenuta La Fiaminga i Emilia-Romagna er ejet og drevet af belgieren Sebastian Van de Sype, der i 2020 forlod sin stilling, som ingeniør for Ferraris Formel 1-team, for at dyrke sin passion igennem flere år - vinen.
Fra Sebastians ca. 10 hk. marker i Castelvetro di Modena laves de to Lambrusco vine, der udelukkende er baseret på metodo ancestrale og metodo tradizionale, hvor fermenteringsprocessen afsluttes i flasken. Hans mål er at levere et kvalitativt og afbalanceret naturprodukt, der udtrykker druesorten og territoriet til dens maksimale kapacitet og undgår enhver industriel tilføjelse.
Sebastian deler værdier med hans livslange familieven, Frank Cornelissen, der støtter projektet ved at yde rådgivning om markarbejdet, vinifikation mv.
Den gnist, der antændte projektet, kan findes i Sebastians barndom, hvor han voksede op i en kulinarisk orienteret familie, hvor man skulle smage grundigt på maden og altid vælge kvalitet frem for kvantitet!
Producentens hjemmeside